Nak Harga Aircond Murah Sangat Akhirnya Menyesal

Adakah Gas Air Cond Habis Punca Tak Sejuk?Perlukah Topup Gas Setiap Kali Service?
December 30, 2016
harga aircond siap pasang-adimada
Kelebihan Harga Aircond Siap Pasang Yang Ramai Tak Sedar
August 26, 2018

Harga Aircond Murah Ni Boleh Pakai Ke?Mesti Cepat Rosak Kan?

harga aircond murah-2

Sekarang ni banyak harga aircond murah,bawah 1k pun ada.Kalau anda perasan dah banyak kedai yang jual harga aircond murah.Tapi elok ke jenama tu?Kualiti ke?Tahan lama tak? Kalau nak banding dengan jenama terkenal mana lebih baik?

Bermacam-macam persoalan yang ada dalam fikiran anda kan?Pertama sekali,semua jenama aircond yang ada kat Malaysia ni semuanya untuk sejukkan anda.Tak kisahla harga aircond murah atau mahal,tiada lagi aircond yang panas.

Melainkan aircond tersebut:-

  1. Salah pemasangan,
  2. Technician tak bertauliah,
  3. Technician tiada pengalaman.
  4. Technician tiada sijil kelayakan.

Yang ni pun,sebagai pengguna anda perlu hati-hati.Sebab jika anda memilih sebarang orang yang datang pasang tanpa usul periksa,bila masalah timbul,siapa yang susah?kat mana anda nak refer?

Sebelum nak ambil apa-apa perkhidmatan atau service aircond,pastikan terlebih dahulu kontraktor tersebut merupakan sebuah syarikat yang berdaftar.Ada certificate,ada pengalaman dalam bidang aircond.

Kalau nak tahu,anda cuma perlu tanya,minta mereka send gambar sijil,pendaftaran syarikat seperti SSM,CIDB , dan paling penting jika anda menghubungi mereka melalui media sosial,tanya di mana kedai mereka.Boleh minta alamat office dan nombor telefon office jika perlu.Maklumat ini penting sekiranya anda tidak mahu rugi dimasa akan datang.

sijil aircond adimada

sijil aircond cidb malaysia

Berdasarkan pengalaman kami,banyak kes yang kami jumpa dan diceritakan sendiri oleh pelanggan kami.Rata-rata menyatakan sebelum ini orang lain yang buat,tapi sebab tidak dapat dihubungi terpakasalah panggil kontraktor lain.Aircond yang baru dipasang,2-3 hari sahaja sejuk.Ada juga yang baru 1 minggu servis aircond dah mula panas.Call tak berjawab.Whatsapp mula-mula blue tick,lepas tu terus kena block.

Akhirnya,mereka terpaksa menanggung kerugian.Yelah dah panggil technician lain datang takkan percuma pula.Hehe

Ini diantara sebab,kenapa ramai yang tidak percaya pada harga aircond murah.Padahal,masalah ini merupakan dari si tukang pemasang yang tidak bertanggungjawab.

Sebenarnya semua jenama aircond yang ada di Malaysia ini boleh dikategorikan bagus dan elok.Yang membezakan harga aircond murah dan mahal cumala faktor jenama atau “Brand”.Sudah tentu brand yang dah lama bertapak menjadi pilihan orang ramai daripada brand baru.

Pada saya,jenama aircond tak penting.Apa yang lebih penting ialah “Service After Sale”.

kedai-harga-aircond-murah

Dah Servey Harga Aircond Murah Untuk Dibeli?Pastikan Dulu 5 Perkara Ini.

  1. Kilang aircond tu kat mana?
  2. Sparepart atau alat ganti boleh dapat ke?
  3. Warranty berapa lama diberikan?
  4. Berapa lama tempoh nak dapatkan sparepart?
  5. Mahal Tak Sparepart kalau nak ganti akan datang ?

Kelebihan Harga Aircond Siap Pasang Yang Ramai Tak Sedar

Ini semua sebab anda nak guna aircond tu bukannya setahun dua kan?Kalau boleh biar sampai 10 tahun pun takpa..betul tak?
Sebab tu,5 perkara ini anda kena betul-betul selidik dan kaji.Siapa yang nak beritahu semua benda ni kat anda kalau bukan seorang technician aircond yang berpengalaman?

Bagi kami di Aircond Service 4u By Adimada apa yang kami recommend semuanya aircond yang kualiti dan mudah dapat sparepart di area lembah kelang.Senang cakap,hari ni cek rosak apa,esok dah boleh dapat sparepart.Sebab apa ?

Sebab nanti kalau akan datang aircond tu rosak,atau nak ganti sparepart,customer akan call kami juga kan,takkan nak suruh customer beli aircond baru plak sebab sparepart takda.Lagi satu,kalau ada sparepart pun nak kena tunggu sampai 2-4 minggu,anda sanggup ke berpanas?

harga aircond murah sekarang

Harga Aircond Murah Tapi Bil Elektrik Mahal

Jika anda inginkan aircond yang jimat elektrik,anda perlu memilih aircond jenis inverter.Mungkin ramai yang tahu,aircond jenis inverter ini harganya sangat mahal.Tapi ramai juga yang tak tahu,ada juga harga aircond murah untuk jenis inverter ni.Bukan sahaja murah tapi warranty paling lama diantara semua brand yang ada.

Kalau anda pilih aircond yang paling mahal dalam dunia pun tapi tak jaga waktu servis,tak guna juga.Aircond ni kalau dah lebih setahun penggunaan,tak pernah servis langsung akan menyebabkan bil elektrik anda meningkat.

Antara kesan jika tak service aircond adalah:-

  1. Mudah rosak
  2. Penyakit datang seperti selsema,batuk,alahan dll.
  3. Bil elektrik melambung
  4. Compressor tak tahan lama
  5. PC board mudah terbakar@rosak.

harga-aircond-service

Pastikan anda cuci filter aircond tersebut setiap bulan.Boleh buat sendiri.Jimat duit betul tak?

Jika dah lebih setahun penggunaan,perlu buat service chemical cleaning.Major service seperti ini,anda boleh panggil kami bantu.Kami mempunyai 4 team technician yang berpengalaman.

>>> Baca Lagi Aircond Service Shah Alam

Promosi Akhir Harga Aircond Murah Sebelum SST Dilaksanakan September 2018

Ok sekarang ni,kalau ada sesiapa yang nak aircond murah bawah 1k siap standard pemasangan,aircond yang kualiti dan warranty 3 + 5 tahun boleh terus whatsapp no ni 0193276957 atau KLIK SINI

Ini promosi akhir sebelum tax dilaksanakan,Lepas ni anda menangis air mata darah pun dah tak dapat tolong.
Kami nak bantu anda supaya tidak lagi merungut panas,nak tido tak boleh,baby pun asik menangis malam-malam sebab cuaca panas.Dah pasang kipas pun terasa bahang,nak beli aircond mahal pula.

Nah sekarang ni,Adimada offer murah-murah.

Harga aircond murah jenama Haier 1hp RM 950 siap pasang,general warranty 3 tahun,compressor warranty 5 tahun.Tak nak ke?Nak tengok harga aircond dan promosi jenama lain yang kami recommend boleh CEK DISINI

harga-aircond-murah-haier

Call terus kita deal sampai jadi
Office/Kedai 03 7832 6597

Adimada Engineering (M) Sdn Bhd (1116597-M)
No 40-1 Ground Floor,Jalan Nova K,
U5 K,Subang Bestari,40150
Shah Alam Peace Yoo

Jika anda pilih untuk jimat,ini adalah waktu yang tepat untuk anda memiliki air cond.Dapatkan harga aircond murah di kawasan berdekatan anda.

Leave a Reply

%d bloggers like this: